Stare pešpoti v Tuhinjski dolini

31.03. 2010,
Kategorija: Sekcija za kolesarstvo in pohodništvo | Komentarji (0)

Društvo je s projektom uspelo na razpisu LAS Srce Slovenije.

 

STARE PEŠPOTI V TUHINJSKI DOLINI

 

Turistično društvo Tuhinjska dolina je s projektom Stare pešpoti v Tuhinjski dolini uspelo na razpisu LAS Srce Slovenije v letu 2009.

Prvi delovni sestanek oziroma delavnica o predstavitvi projekta je bila že 12. februarja 2009. Nato je delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki društva, lokalne skupnosti, Zavoda za gozdove in Turistične zveze Slovenije  določila posamezne trase in si jih kasneje tudi ogledala na terenu.

Društvo namerava urediti poti v štiri smeri:

-          Snovik-Hruševka-Gora-Prevala (ta pot je že označena v okviru Planinske zveze Slovenije),

-          Snovik-Kočevo-Dolina-Sela-Rožično,

-          Snovik-Vranja peč-Palovče-Kolovec,

-          Snovik-Pirševo-preko hribov-Potok.

 

Enotna slovenska signalizacija na nacionalni ravni še ni dogovorjena. Na pobudo TZS, Zavoda za gozdove, PZS, STO, združenja Pohodništvo in kolesarjenje giz ter nekaterih turističnih destinacij je bila oblikovana posebna delovna skupina, ki bo izoblikovala stališča za ustrezni pravilnik in izdelavo normativov za označevanje pešpoti.

Vse te poti bi poleg pohodništva imele tudi širši pomen. Turiste in domače izletnike bodo vodile k ponudnikom projekta Prodaja na domu, kjer bodo lahko kupili izdelke, ki jih nudijo. Poti bodo vodile tudi k sakralnim in drugim kulturnim objektom.

vse aktivnosti, ki so potekale v letu 2009 so bile predstavljene članom društva na občnem zboru, 5. marca, predsednikom svetov krajevnih skupnosti, predsednikom turističnih, športnih, kulturnih in drugih društev v Tuhinjski dolini pa na skupnem sestanku, ki je bil 23. marca v termah. Krajani si o poteku projekta lahko preberejo v glasilu Tuhinjski glas ali na spletni strani društva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi