Uspel IV. vzpon Terme Snovik-Velika planina

28.06. 2009,
Kategorija: Sekcija za kolesarstvo in pohodništvo | Komentarji (0)

Absolutni zmagovalec Velikega vzpona Matej Mugerli je za 5:47 minute zaostal za lanskim rekorderjem.

Teden dni po zaradi slabega vremena preloženem tradicionalnem kolesarskem vzponu iz Snovika na Veliko planino je sekcija za pohodništvo in kolesarjenje v Turističnem društvu Tuhinjska dolina v soboto, 27. junija, ob spet ne ravno najbolj naklonjenem vremenu uspela z organizacijo letošnje sedaj že tradicionalne kolesarske prireditve: IV. MTB vzpon Terme Snovik – Velika planina.

Tekmovanja v treh oziroma štirih kategorijah: Veliki vzpon (28 kilometrov) s ciljem na Zelenem robu na Veliki planini, Mali vzpon (10 kilometrov ) s ciljem na Črnivcu in dvema otroškima dirkama okrog Snovika (2,3 in 4, 6 kilometra) s startom in ciljem pri Temah se je udeležilo 63 kolesark in kolesarjev. Sporedno s tekmovanji pa sta potekali v okviru prireditve še dve dogajanji. Na podlagi  drugega razpisa organizatorja so tokrat ocenjevali ideje in primerke za drugo domišljijsko kolo, v Termah pa je hkrati potekal prvi Festival Palčka Snovička za najmlajše.

Že pred tednom dni je progo velikega vzpona od starta do cilja pretekel tekač Bojan Slapar s časom 2:36:06 in tako za 6 minut izboljšal lanski rezultat Zdravka Volkarja. Na krajšem vzponu (10 kilometrov) pa so se letos pomerili  tudi člani-kolesarji Športnega društva Šmartno in hkrati na tej prireditvi na

povedali tudi letošnji Miklavžev tek ob koncu leta, ki bo 5. decembra s startom   pri Termah in ciljem na sv. Miklavžu.

Kolesarjem Velikega vzpona tudi tokrat na cilju vreme ni bilo ravno naklonjeno. Na Zelenem robu je še malo pred prihodom najboljših na cilj deževalo. Tako dež kot  težka, razmočena proga sta nedvomno vplivala, da je tokratni absolutni zmagovalec Matej Mugerli (Uni fbi) s časom 1:28:47 kar za 5:47 minute zaostal za lanskim zmagovalcem in rekorderjem proge.

Zmagovalec Malega vzpona s ciljem na Črnivcu je bil s časom 0:31:86 Rok Korošec (KD Calcit). Zmagovalec otroške dirke v dolžini 4,63 kilometra (dva kroga) je bil Matej Vrankar 0:12:28 (KD Calcit), dirke v dolžini 2,3 kilometra (en krog) s časom 0:07:43 pa Nejc Kotnik 0:07.43 (KD Calcit). Pokal za najboljšega kolesarja iz Tuhinjske doline je prejel Boštjan Drolc za čas 2:26:48.

Najboljši v posameznih kategorijah velikega in malega vzpona ter otroške dirke  so dobili medalje, zmagovalci tekmovanj pa tudi pokal, vsi tekmovalci pa nagrade.

Podeljene so bile tudi nagrade za najboljša domišljijska kolesa. Razpisa so se  udeležili Osnovna šola Šmartno, podružnična šola Tuhinj, Sožitje Loke in Cirius Kamnik. Prvo nagrado je dobilo kolo Črna vihra  (Sožitje), drugo Poročno kolo Tina Gjergek (Sožitje) in tretjo Leseno kolo Tajde Tonin in Žane Hribar.   

Najboljši iz Športnega društva Šmartno na malem vzponu pa so bili: Tomo Petek (0:37.08.44), Primož Mali (0:41.32.13)  in Boštjan Drolc 0:42:46:17, pri ženskah pa Karmen Jerič (0:54:18), Jožica Stojc (0:55:40) in Helena Trebušak (1:17:27). 

Predsednik turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar je po končani prireditvi povedal, da je kljub ne najbolj ugodnim vremenskim razmeram prvič in drugič tekmovanje uspelo in hkrati potrdilo priljubljenost prireditve. Zadovoljstvo tekmovalcev pa nam je spodbuda za nadaljevanje te sedaj že tradicionalne prireditve.

Zadovoljen s tekmovanji pa je bil tudi vodja dirk Dušan Božičnik, podpredsednik društva, ki se je skupaj s predsednikom društva zahvalil prav tako vsem tekmovalcem in udeležencem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi prireditve ter sponzorjem za podporo.

 

 

 

Starter Velikega vzpona ob 10. uri je bil vodja dirke Dušan Božičnik.

 

 

Tatjana Kosič,  Jožica Stojc (ni na sliki) in Karmen Jerič so bile najboljše na progi Malega vzpona.

 

 

Absolutna zmagovalca Velikega vzpona sta bila Matej Mugerli (Uni fbi) 1:28:47 in Nadi Kumar 2:43:25.

 

 

Najboljši T'hinc na Velikem vzponu Boštjan Drolc ŠD Šmartno.

 

Predsednik društva Ivan Hribar je izročil pokal Bojanu Slaparju, ki je že v petek, 19. junija, pretekel progo Velikega vzpona od starta do cilja v 2:36:06 in za 6 minut izboljšal lanski rezultat Zdravka Volkarja.

 

Več fotografij si oglejte v galeriji!

 

Ta prispevek še nima komentarjev.

  Napišite rezultat računa na levi

Oddaj komentar

Napovednik

Trenutno ni objavljene nobene napovedi